Vacature Support Engineer

MechDes Engineering
Werktuigbouwkundig ingenieursbureau MechDes (Harderwijk) ontwikkelt en ontwerpt complexe, kennis intensieve speciaal machines, tooling en equipment voor onder andere machinebouw en offshore. Onze gedreven engineers verzorgen het complete proces van diepgaande conceptstudies tot en met de gedetailleerde uitwerking van ontwerpen. Wij integreren tal van bewerkings- en aandrijftechnieken en robotica toepassingen in één unieke oplossing. Meerwaarde MechDes: Denken, Durven en Doen in alle projectstadia. Dankzij proactief meedenken en doortastend handelen ontwerpen we innovatieve, kostenbesparende oplossingen. MechDes ontzorgt door in alles te focussen op klantwaarde.

Vacature
MechDes engineert prototypes van tooling en machines. Tijdens de inbedrijfstelling is fine tuning nodig van de gekozen oplossing. De support engineer is ad hoc beschikbaar om samen met de monteur een gekozen oplossing te fine tunen. De support engineer bedenkt en ontwerpt detailoplossingen in Solidworks en stemt dit af met de monteur. De monteur die je ondersteunt kan werkzaam zijn in Nederland, Tsjechië, Mexico of de Verenigde Staten. Jouw werkplek is in Harderwijk maar incidenteel kan het voorkomen dat je zelf op de locatie van de machine moet zijn.

Profiel
Om goede kwaliteit te kunnen leveren ben jij de spin in het web die ervoor zorgt dat er oplossingen worden aangedragen. Jij bent de schakel tussen de mallenbouw/assemblage en engineering. Je bent goed in communiceren en maakt duidelijke afspraken met beide partijen.
Jij weet fouten snel en correct op te lossen, vragen te beantwoorden en uitleg te geven.
Jij blijft betrokken bij lopende issues en weet in te schatten wanneer een issue op te schalen.
Binnen onze organisatie ben jij de vliegende keeper en jij zorgt dat de kwaliteit gemonitord wordt. Naast support is er ook ruimte om je te ontwikkelen op het gebied van kwaliteitsbeheer/-processen.

Functievereisten

  • MBO Mechatronica/Mechanical Engineering met een HBO werk- en denkniveau,
  • Minimaal 2 jaren ervaring in engineering of montage van tooling/machines,
  • Kennis van ontwerpen met Solidworks,
  • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands, Engels en Duits),
  • Flexibel en snel kunnen schakelen, stressbestendig, oplossingsgericht, klant- en servicegerichte instelling.

Wij bieden

  • Een uitdagende functie in een inspirerende, innovatieve wereld met een prettige werksfeer in een succesvol, groeiend bedrijf met een echte teamspirit.
  • Hoge mate van autonomie.
  • Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Uitstekende mogelijkheden om jezelf on-the-job verder te ontwikkelen.

Reageren
Ben jij de collega die snel kan schakelen, oog heeft voor detail, en pragmatisch en servicegericht is ingesteld, en ben jij in staat om goede relaties op te bouwen en te onderhouden? Reageer dan via een e-mail met CV en motivatiebrief naar: pz@mechdes.nl